> Uporaba piškotkov

Uporaba piškotkov

(zadnja sprememba: 1.6.2013)

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke na vašem računalniku, v katerih se shranjujejo informacije o tem, kolikokrat obiščete našo stran in kaj vas v teh obiskih zanima. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov oz. informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Zakaj so piškotki potrebni?

S pomočjo piškotkov vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani.  Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša.

Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekateri piškotki so nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem, ko se ostali lahko shranijo, le če se s tem strinjate.

Katere piškotke uporabljamo?

Lastni piškotki (1st party cookies)

Spletno mesto Fortrade uporablja sledeče lastne piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani in uporabo njenih funkcionalnosti. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali z določeno akcijo.

ImeNamenTrajanje
SessionId sejni piškotek do zaprtja brskalnika

Statistika obiskanosti (3rd party cookies)

Spletno mesto Fortrade uporablja statistiko pogodbenega partnerja Google za spremljanje obiskanosti spletne strani. Na podlagi teh podatkov se trudimo izboljševati spletno mesti in vam servirati čim boljše ponudbe.

Google za namen spremljanja statistike uporablja sledeče piškotke, ki jih lahko izklopite s klikom na spodnji gumb.

ImeNamenTrajanjeIzvor
_utma statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_utmb statistika ogledov spletne strani 30 minut Google Analytics
_utmc statistika ogledov spletne strani do zaprtja brskalnika Google Analytics
_utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google Analytics

 

Izključitev piškotkov v spletnem brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno oz. bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

Če spremenite vaše nastavitve za piškotke v vašem spletnem brskalniku, bodo, razen če izbrišete ali blokirate vsak piškotek posebej, spremembe veljale za vse spletne strani, ki jih obiskujete, in ne le za našo spletno stran. Prav tako boste morali prilagoditi nastavitve piškotkov za vsak brskalnik posebej.


Naložba v vašo prihodnost